Risiko for personskader i trafikken i Norge 1970-2022: Artikel - Elvik, Rune (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2024)
Risikoen for å bli drept eller skadet i trafikken, uttrykt som antall drepte eller skadde per personkilometer, er sterkt redusert i Norge fra 1970 til 2022. Dette omfatter alle trafikantgrupper. Man kan tenke seg fire hovedforklaringer på nedgangen over tid i personskaderisiko i trafikken: (1) Sannsynligheten for en ulykke som kan føre til personskade er redusert; (2) Personer er bedre beskyttet mot å bli drept eller skadet i ulykker de utsettes for; (3) Rapporteringsgraden for personskader i ulykkesstatistikken er redusert over tid; (4)Det er systematiske feil i beregning av personkilometer og disse har økt over tid. Det er ikke mulig åanslå særlig presist hvor mye hver av disse forklaringene har bidratt til nedgangen i personskaderisiko iNorge etter 1970. Det kan synes som om de viktigste forklaringer er at personer beskyttes bedre motskader ved ulykker og at rapporteringsgraden for skader er redusert. Trolig er også sannsynligheten for enulykke som kan føre til personskade redusert, særlig etter 2000.