Effektivisering af godstransport i byer - Hvid, Erling; Køster, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Godstransport i byer foretages af et stort antal virksomheder, der hver især har begrænsede muligheder for at udnytte transportapparatet effektivt. Ved en koncentration og koordinering af godstrafikken kan der principielt opnås store besparelser i godstrafikarbejdet og den deraf følgende miljøbelastning. I projektet opstilles modeller for koncentration af godstransporten, og modellernes konsekvenser vurderes. Modellerne omfatter bl.a. etablering af særlige citylogistik-selskaber, der arbejder målrettet for en effektiv, koncentreret bydistribution. Som et incitament til transportørerne foreslås en certificeringsordning, således at effektive transportører kan blive certificeret og dermed opnå visse fordele i forhold til andre transportører.