Miljøledelse og miljøstyring på færger - Thodberg, Lis; Pedersen, Morten Beha (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
Færger skal som alle andre virksomheder være stadig mere effektive. Dette stiller større og større krav til miljømæssig optimal drift og vedligehold af færgerne. Færger som transportform er meget i fokus, og der ses en tendens til, at der er markedsføringsværdi i at være et mere "grønt" rederi. En måde at leve op til disse krav/tendenser fra omverdenen kan for mindre færger være at arbejde med miljøstyring og for større færger/rederier at indføre et egentligt miljøledelses- system.