Strategier for bæredygtig udvikling og transport,: - nogle aktuelle tendenser i Sverige og Californien. - Gudmundsson, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
Der udvikles forskellige reguleringsstrategier overfor transportens miljøproblemer i en række lande. I oplægget diskuteres først hvad der skal til for at sådanne strategier kan ses som led i bestræbelser på at fremme en bæredygtig udvikling. Der ses herefter konkret på strategiudviklingen i Sverige og Californien, som anvender forskellige tilgange. Det konstateres at konkrete miljømål spiller en væsentlig rolle i strategierne. Der arbejdes dog overvejende med kortsigtede mål for lokale og regionale miljøeffekter. Styringsmidlerne er langt overvejende "traditionelle" teknologiske tiltag, men styringsmidler der også påvirker transportadfærden forventes at komme mere i spil. I strategierne ses tendenser til en tættere integration mellem transport- og miljøplanlægningen, noget som formentlig vil befordre en bæredygtig udvikling.