Bystruktur, bæredygtighed og trafik - Jørgensen, Gertrud (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Dette indlæg er et oversigtspapir, der behandler forholdet mellem byernes struktur og udvikling, kravet om "bæredygtig udvikling" og persontransport i byerne. Papiret behandler følgende spørgsmål 1. Hvad er byernes rolle i en bæredygtig udvikling? 2. Hvad er tranportsektorens betydning i miljøsammenhæng? 3. Hvilken bystruktur mindsker trafikkens miljøbelastning? Særlig vægt på bebyggelsestæthed og byfunktionernes placering i byen 4. Hvilke muligheder er der for at ændre danske byer, så de understøtter et mindere energiforbrug til transport?