Godstransportens knudepunkter i Danmark i dag - Madsen, Carsten Vædele (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Undersøgelsen var et udredningsarbejde for Trafikministeriet om godstransportens knudepunkter. Formålet var at kortlægge og karakterisere godstransportknudepunkterne. Der blev opstillet en definition på et knudepunkt for godstransporten, og det blev undersøgt, hvor knudepunkterne er beliggende, og hvilke funktioner der udføres. Undersøgelsen blev baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt i alt 552 terminaler/virksomheder. Heraf deltog 205 i undersøgelsen, svarende til 37%. Sammenholdt med de officielle opgørelser fra Danmarks Statistik er Danmarks udenrigshandel i betydelig udstrækning indeholdt i talmaterialet, der ligger til grund for analyserne. Den indenlandske vejgodstransport er derimod kun i begrænset omfang indeholdt i datamaterialet. I dette paper præsenteres resultaterne af undersøgelsen.