Udviklingsplan for privatbanerne - Klitholm, Claus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Den lokale og regionale kollektive trafik i Danmark er under stadig udvikling og forandring, og også fra politisk side opereres der med langsigtede strategier, som f.eks. er formuleret i "Trafik 2005". Som modspil til den plolitiske planlægning og som led i den fortsatte udvikling af privatbanerne, er samtlige 13 privatbaner i gang med at udarbejde strategiske planer for perioden 1997-2004, svarende til 2 fulde perioder for rammeaftalerne med staten. Arbejdet udføres efter fælles retningslinier med ensartetet struktur og arbejdsform, men indholdet af den enkelte plan afspejler den enkelte banes problem-stillinger og udviklingsmuligheder. Notatet beskriver ideen og konceptet bag projektet, den praktiske udførelse med faser og indhold samt uddrag af planernes resultater og anvendelse.