Københavns Bybane - Erlandsen, Helge (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I 2000 får København en bybane - en “minimetro”. Rejsehastigheden er høj og tidsafstanden mellem de automatisk kørende tog er lille - ned til 1½ minut. Togene er førerløse. Servicemedarbejdere inde i samtlige tog giver en høj grad af tryghed for passagererne. Artiklen præsenterer Bybanen samt de undersøgelser af minimetro, light-rail og sporvogn, der førte til selskabets valg af minimetroen.