Rentabilitet af letbanesystemer - Kragerup, Jan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Forskellige typer af letbanesystemer (sporbus og light rail) er undersøgt parametrisk, idet nogle grundlæggende parametre er varieret (strækningslængde, passagerunderlag og anlægskompleksitetsgrad). Det er forudsat, at letbanen etableres i en linieføring, hvor der i dag er intens bustrafik, og at eget tracé og signalprioritet etableres for letbanen. Nødvendigt investeringsbehov, årligt driftsresultat (netto ændring i forhold til nuværende situation) med og uden afskrivning og forrentning af den investerede kapital samt førsteårsforrentningen er beregnet og afbildet grafisk i en række tilfæde.