Viborg Rutebilstation - en kompakt terminal med et dynamisk informationssystem - Sørensen, Ole M.; Vestergaard, Thorkild (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I forbindelse med planlægningen af en ny rutebilstation i Viborg har Kommunen med støtte fra Trafikministeriet gennemført en række forundersøgelser. Ud fra ønsket om en samlet kvalitetsforbedring for de rejsende samtidig med at arealforbruget til rutebilstationen søges minimeret, har målet med forundersøgelserne været at belyse mulighederne for at udforme rutebilstationen som en kompakt terminal med et moderne informationssystem. I forbindelse med forundersøgelserne er der udarbejdet alternative modeller for terminaludformning, ligesom der er set på følgende elementer vedrørende telematik til trafikafvikling: passagerinformation personaleinformation busprioritering i signalregulerede kryds busprioritering på indfaldsveje koordinering mellem buslinier Disse forundersøgelser har mundet ud i et konkret projekt, som nu er under realisering. Den nye rutebilstation forventes indviet i november 1996.