Pendulbusser - et nyt koncept - Wexøe, Tina (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
HT har siden september 1994 etableret pendulbusser mellem 5 stationer og større uddannelses-/erhvervsområder. Formålet har været at synliggøre og effektivisere den kollektive trafik til større samlede erhvervs- og uddannelsesområder. Pendulbusserne kører i myldretiderne med mindst 10 minutters drift og rejsetiden søges minimeret ved at der køres direkte og uden stop, dvs en maksimal rejsetid på 10-15 minutter. HT har gennemført kundeundersøgelser i et af de områder, der betjenes af pendulbusser, og denne viser at kunderne er markant mere tilfredse med centrale forhold, som frekvens, rejsehastighed, sammenhæng til S-tog og stoppestedsplacering på stationen. Gennem løbende tilpasning af pendulbusproduktet tilstræbes en højere rentabilitet end gennemsnittet for HT’s busdrift.