Trafikskabt miljøbelastning i danske byer: - Hitliste og totalbillede - Grell, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Som led i Miljøministeriets Bytrafikprojekt har mange kommuner kortlagt den trafikskabte miljøbe-lastning på deres vejnet. Dette paper beskriver en analyse, som Miljøstyrelsen har ladet udarbejde, af 26 kommuners kortlægning. Der indgår resultater om trafikarbejde, energiforbrug, luftforurenende emissioner samt støjbelastning. Resultaterne for de enkelte byer sammenlignes og der gøres et spædt forsøg på at opregne tallene til at gælde alle danske byer med over 10.000 indbyggere.