Forandring, Forankring og Formidling - en strategi for Trafikpuljeprojekter - Forsting, Vibeke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I forbindelse med Trafikpuljebevillingen uddelte Vejdirektoratet i 1995 knap 40 mio. kr. til i alt 10 demonstrationsprojekter til at forbedre trafiksikkerhed og miljø i de danske kommuner. Den overordnede strategi for demonstrationsprojekterne er, at de resultater og erfaringer om metoder og teknikker, der indhentes via projekterne, bliver cementeret bredt i de kommunale forvaltninger og spredes til de kommuner, der ikke selv er tilknyttet trafikpuljen. Kort sagt er det formålet, at trafikanternes adfærd skal forandres, erfaringerne herom skal forankres og resultaterne skal formidles. Dette gør også evaluering af projekterne til en meget central del af det samlede trafikpuljeprojekt.