Den landsdækkende rejsevaneundersøgelse (TU) - LArsen, Torfinn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Den landsdækkende trafikvaneundersøgelse, (TU) startede i sin nuværende form i august 1992. Undersøgelsen gennemføres som en telefoninterviewundersøgelse foretaget af Danmarks Statistik med henblik på at belyse den danske befolknings rejsevaner. Et repræsentativt udsnit af Danmarks befolkning i alderen 16-74 år bliver interviewet hver måned. Hver måned gennemføres interviews med 1.200 - 1.500 personer. I undersøgelsen stilles dels nogle baggrundsspørgsmål om interviewpersonens sociale og familiemæssige forhold og dels nogle generelle spørgsmål vedrørende rejsevaner. Herudover stilles nogle specifikke spørgsmål vedrørende ture, som den interviewede har foretaget den foregående dag, og endelig stilles der spørgsmål om fjernrejser (rejser over 100 km), som den interviewede har foretaget i løbet af den sidste måned.