Transporten og hverdagslivet - Jensen, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Hvis man vil undersøge, hvilken betydning transporten har for hverdagslivet, kan man gøre det på flere niveauer. Dels kan man undersøge, hvordan transportsystemet indgår i og strukturerer samfundet, hvordan det lægger beslag på et stadig større areal rent geografisk, hvordan det påvirker udbygningen af byerne, både hvad angår boligerområder, placering af industrier, indkøbs- og andre servicecentre, hvordan det påvirker landdistrikternes udvikling, hvilken transportpolitik der lægges op til og rent faktisk gennemføres, hvordan interesseorganisationer gør deres indflydelse gældende etc. etc. Denne indflydelse som transporten har på samfundets strukturering vil være interessant at få belyst og diskuteret, hvis man vil forstå den ramme transporten udgør omkring folks hverdagsliv, og er selvfølgelig også vigtig at medtage, hvis man for alvor skal gøre sig forestillinger om at ændre udviklingen.