Strategiske miljøkonsekvensvurderinger og vejplanlægning: - engelske erfaringer og danske fremtidsperspektiver - Steen, Ulla (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Der fokuseres i paperet på udviklingstendenser i politiske, retlige og administrative strukturer, der kan føre til, at bl.a. amtskommunale myndigheder inden for en årrække står over for (lovgivningsmæssige) krav om stategiske miljøkonsekvensvurderinger af bl.a vejplaner. Det fremhæves, at såvel de institutionelle rammers indretning - herunder selve procesindretningen - som håndteringen af tekniske og metodiske problemer er afgørende for, at konsekvensvurderingerne kan få betydning som helhedsorienterede og tværgående virkemidler. Afslutningsvis trækkes engelske erfaringer med strategiske konsekvensvurderinger, der kan være af interesse i dansk sammenhæng, frem.