Avancerede støjkortlægninger baseret på digitale kortoplysninger, BBR-oplysninger og den fælles nordiske støjberegningsmodel. - Bloch, Karsten Sand (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I dette paper præsenteres en nyudviklet støjberegningsmodel, som på basis af digitale kort, udtræk fra centrale og decentrale dataregistre og ved anvendelse af den fælles nordiske støjberegningsmodel, kan udføre meget detaljerede støjkortlægninger for større byområder. Sammenligninger med mere traditionelle støjkortlægninger har vist, at den nye og mere præcise model giver et radikalt anderledes billede af støjudbredelsen i byområder, idet der tilsyneladende er væsentligt færre stærkt støjbelastede boliger end de traditionelt gennemførte kortlægninger har vist.