Tilgjengelighet, mobilitet og lokaliseringsstyring - Anvendelse av det nederlandske ABC-konseptet på norske forhold - Holm, Tonje; Hauge, Olav (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Det nederlandske ABC-konseptet er etterhvert blitt kjent i Norge. Dette konseptet har som hovedidé: «Rett virksomhet på rett plass». Men det er forelepig liten erfaring med hvordan dette konseptet kan anvendes i Norge. I forbindelse med areal- og transportplanlegging på Nord-Jæren er det gjennomfert en egen delutredning om «Arealbruk- og transport» der lokaliseringsstyring ut fra ABC-konseptet er behandlet særskilt. Hovedsaken i denne omgang var å preve ut måter å operasjonalisere konseptet med særlig vekt på å benytte GIS-verktey. Det var også et hovedpoeng mest mulig å benytte seg av tilgjengelige dataregistre og beregningsverktey som: · Trafikkberegninger (TRIPS finnes for Nord-Jæren) · Digitalt bedriftsregister med stedfesting (GIS-basert) · Eiendoms- og boligregister · Arc View/ArcInfo