Transportsektorens territorielle forankring: Miljøstrategier for godstransportsektoren i et regionalt perspektiv - HAnsen, Leif Gjesing (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
I Danmark formuleres trafikpolitik i de offentlige sektorspecifikke institutioner på statsligt, amtsligt og kommunalt niveau. Trafikpolitik er en målformulering som tager sigte på en funktionel regulering af person- og varestrømme. En egentlig transportpolitik formuleres ikke i offentlig plansammenhæng. Transportarbejde er en konsekvens, hvis karakter og omfang formes indirekte gennem relationer mellem transportudbydere, transportbrugeres samt offentlige myndigheder. De konkrete fremtrædelsesformer af transport lader sig måle og veje (eks. ton/km, hastighed mv.) i forhold til miljøkonsekvenser, mens kausale relationer mellem transport og sociale systemer samt strukturer, der genererer transport, er af en mere uhåndgribelig karakter.