3. parts logistik i Danmark i dag - Dagnæs, Lars; Meyer, Morten (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
For Transportrådet og Dansk speditørforening har institut for Transportstudier belyst mulighederne for 3. parts logistik i Danmark. Projektet, der blev afsluttet i april 1997, havde bl.a. til formål at besvare følgende spørgsmål: 1. Hvad er 3. parts logistik i praksis? Belyst ved: Hvad indeholder danske/udenlandske 3. parts logistikkoncepter i dag? Hvorledes adskiller de danske koncepter sig fra de udenlandske koncepter? 2. Hvilke fordele knytter sig til implementering af 3. parts logistik for transportkøber og transportør? Belyst ved: Hvilke fordele og ulemper har danske virksomheder opnået ved implementering af 3. part? Hvad er betingelsen for at op nå succes? 3. Hvad styrer behovet for 3. parts logistik i Danmark? Belyst ved: Hvilke typer danske produktions- og handelsvirksomheder anvender i dag 3. parts logistik? Hvilke typer danske produktions- og handelsvirksomheder vil især kunne få fordele af at anvende 3. Parts logistik? 4. Kompetancekrav til køber og udbyder i en 3. parts alliance. Belyst ved: Danske virksomheders hidtidige erfaringer fra gennemførelse af 3. parts løsninger. 5. Værktøjer og metoder til implementering af 3. parts logistik. Belyst på grundlag af: Danske virksomheders hidtidige erfaringer fra implementering af 3. parts løsninger.