Kapacitet af motorveje - Sørensen, Henning (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Trafikbelastningen af danske motorveje har været stærkt stigende de senere år, og på visse motorvejsstrækninger har belastningen nået kapaciteten. Vejdirektoratet har derfor gennemført undersøgelser af speed/flow sammenhænge og foretaget vurdering af motorvejes kapacitet. I første omgang har undersøgelserne omfattet 4 sporede motorveje i det storkøbenhavnske område. I dette paper præsenteres data opnået ved måling på 4 delstrækninger som alle betragtes som flaskehalse på motorvejsnettet. Der er optegnet diagrammer med de almindelige trafikparametre hastighed, trafikintensitet og tæthed (densitet). Herved kan betingelser for trafikafviklingen vurderes ved forskellige belastninger. Endvidere er motorvejsstrækningernes kapacitet forsøgt estimeret.