Betydningen af den kollektive trafiks serviceniveau - Christensen, Linda (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
I artiklen er analyseret modal splits afhængighed af den kollektive trafiks serviceniveau. Især forholdet mellem den samlede rejsehastighed i kollektiv trafik og i bil viser en klar afhængighed. Modal split afhænger af såvel frekvensen som udtrykt i den skjulte ventetid og af køre og skiftetid. Men det er først ved en kombination af alle 3 hastighedsparametre, at den helt entydige afhængighed kan påvises.