Miljøstyrelsens bytrafikprojekt - Klima- og transportkontoret, Miljøstyrelsen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Med det formål at styrke sammenhængen i miljøindsatsen på statsligt og kommunalt niveau har Miljøstyrelsen siden 1992 arbejdet med ‘Bytrafikprojektet’. Målgruppen for Bytrafikprojektet er de 90 kommuner med sammenhængende bysamfund med mere end 8.000 indbyggere. Hovedparten af de større bykommuner har i dag udarbejdet trafik- og miljøhandlingsplaner. Fremover vil Miljøstyrelsen styrke den generelle vejledning, bl.a. i form af støtte til demonstrationsprojekter, der kan anvise nye veje til at styrke integrationen af miljøhensyn i den kommunale planlægning.