Etablering af RDS-TMC i Danmark - Lund-Sørensen, Peter (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Danmark er sammen med 10 andre EU-lande ved at etablere en ny trafikinformations-service: Radio Data System - Traffic Message Channel (RDS-TMC). Grundideen er at udsende trafikmeldinger via det eksisterende RDS-system. Trafikmeldingerne sendes som digitale koder parallelt med med de normale FM-transmissioner til specialudviklede modtagere. Disse modtagere afkoder det udsendte og præsentere dem for trafikanterne i form af syntetisk tale eller grafik/tekst. Et af målene med systemet er, at det bliver uafhængigt af grænser - dvs., at man med sin dansk RDS-TMC-modtager kan modtage en ubrudt strøm af trafikmeldinger på en rejse gennem Europa. Det er planen, at systemet sættes i drift i Danmark i løbet af foråret 1998. RDS-TMC udvikles af Vejdirektoratet i samarbejde med DR. I dette paper gennemgås grundideer og basiselementer i RDS-TMC. Desuden præsenteres den danske plan for implementering af systemet.