Politiske beslutninger om veginvesteringer i Stortingets samferdselskomité - Spangen, Inger (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Representantene i Stortingets samferdselskomité i 1993 ble intervjuet om behandlingen av Norsk veg- og vegtrafikkplan for 1994-97. Representantene hadde kontakt med lokale politikere og interessegrupper under behandlingen av meldingen. Arbeider-partiets fraksjon hadde kontakt med statsråden før meldingen ble behandlet, og mange spørsmål ble avklart under disse samtalene. For å ha innflytelse var det viktig å få flertall i komiteen, men det var også viktig for partiene å markere sine standpunkter ved å lage egne merknader i komitéinnstillingen. Det ser ikke ut til å ha vært noen knallharde prioriteringer innen den økonomiske rammen, som ble oppfattet som romslig. Dagens beslutningsprosess ser ut til å legge til rette for å skaffe mye penger til riksveger.