Gang- og cykelbro ved Næstved Station - Egebjerg, Ulla (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Vejdirektoratet og Næstved har med støtte fra trafikministeriets Trafikpulje, i samarbejde med Danske Arkitekters Landsforbund udskrevet en åben projekt konkurrence om udformningen af en 300 m lang cykel- og gangbro over baneterrænet ved Næstved Station. En sådan konkurrence er ikke kun betydningsfuld, og løser ikke kun for Næstved by, men åbner for en belysning af en problematik, der berører mange stationsbyer i Danmark.Dette projekt lægger således op til en ændret trafikadfærd dvs. en overflytning fra bil til cykel/tog. I dette paper præsenteres problemstillingen, samt konkurrencens præmierede forslag