Om byens brugere og bymiljøet : - reaktioner på trafikstøj, tryghed i trafikken og trafikal adfærd i Sønderborg - Hvidtfeldt, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
I dette paper redegøres der for nogle af resultaterne fra et projekt om byens brugere og bymiljøet. Det drejer sig bl.a. om støj fra vejtrafik, utryghed i trafikken og om brug af byen og trafikal adfærd i forbindelse hermed. Projektets generelle formål er at øge og uddybe den eksisterende viden om forholdet mellem byen og dens beboere - om byen som levested. Hensigten er at kortlægge dels beboernes individuelle behov og ønsker, dels byens særlige funktioner og kvaliteter. Projektet bygger primært på en spørgeskemaundersøgelse i Sønderborg - gennemført i slutningen af 1996 og begyndelsen af 1997. Her er der spurgt om beboernes brug af byen og deres holdninger til forskellige aspekter af bymiljøet.