Bystruktur og energibruk til transport - Næss, Petter (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
ed Aalborg Universitet er det nylig satt i gang et forskningsprogram som søker å forbedre kunnskapen om sammenhenger mellom bystruktur og transport. Programmet "Transport og byplan" er finansiert delvis via Transportrådet og delvis ved egne bidrag fra Aalborg Universitet. Det er knyttet to PhD-stipender til programmet. Første del av paperet gir et kort overblikk over kunnskapsstatus på feltet ved oppstart av programmet, med særlig vekt på resultater fra empiriske studier i nordiske byer. I siste del av paperet diskuteres behov for videre forskning, og problemstillinger og foreløpige tanker om angrepsmåter i det nye programmet "Transport og byplan" blir kort omtalt.