Reduktion af miljøbelastning ved flytning godstransport fra land til sø. - Wismann, Tom (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
I projektet "Reduktion af miljøbelastning ved flytning godstransport fra land til sø" belyses energiforbrug, emissioner og omkostninger ved 3 virkelige transport scenarier. Der foretages derefter en sammenligning af samme parametre hvis så meget som muligt af transporterne flyttes til mindre skibe, coaster transport. Projektets formål er at sammenligne miljøudledninger og omkostninger ved 3 transporter som de udføres i dag og hvis de blev udført som skibsoptimeret transport.