Samordnet elektronisk billettering - Vithen, Charlotte (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Innlegget tar utgangspunkt i Vegdirektoratets håndbok for elektronisk billettering. Hensikten med håndboken er å gi trafikkselskaper og samferdselsmyndigheter råd og veiledning i forbindelse med anskaffelser av elektroniske billetteringssystemer innen kollektivtransport, herunder gi tekniske anbefalinger som legger tilrette for samordnet elektronisk billettering. Innlegget gir en innføring i samordnet betaling innen transportsektoren og beskriver de forutsetningene som må være til stede for å oppnå en slik samordning. Dette omfatter blant annet: · Organisasjon og systemarkitektur · Kortteknologi · Sikkerhet · Standarder Det gis ytterligere en oversikt over håndboken anbefalinger når det gjelder samordnet elektronisk billettering.