Nordic Transportpolitical Network (NTN) - international netværksforskning - Mignon, Noel; Tøting, Svend (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
De nordiske regioner står overfor en række udfordringer på transportområdet. Store infrastruk-turinvesteringer og bortfald af det toldfrie salg i EU betyder ændrede vilkår for transportkorri-dorerne og dermed også for regionerne. Samtidig er der forandringer på vej på havneområdet - og miljøforhold spiller en større og større rolle. Spørgsmålet er, hvordan de regionale myndigheder bedst forstår at møde de nye udfordringer. For at regionerne kan være rustet til denne opgave, er der brug for viden og samarbejde med erhvervslivet, med forskningen og regionerne imellem. Det er baggrunden for at, 17 regioner fra Sverige, Norge og Danmark har etableret det regionale transportpolitiske samarbejde Nordic Transportpolitical Network (NTN). NTN gennemføres over 3 år indenfor rammerne af INTERREG IIC-programmet for Nordsø-en. Netværket omfatter både en politisk og en forskningsmæssig dimension. Formålet er at skabe et transportpolitisk netværk, som kan markere regionernes behov overfor EU og nationalstaterne, og som kan medvirke til at koordinere de planmæssige tiltag regionerne imellem. Til at levere ny viden til den regionale planlægningsindsats på transportområdet er der etableret et transportforskningsnetværk. Forskningen skal levere input til den politiske diskussion og skabe forbindelse mellem erhvervsliv og forskning, så forskningen er til nytte både i erhvervslivet og det politiske liv.