Materielindkøb set i strategisk sammenhæng. - Kual, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
DSB står i en fase, hvor transportmarkedet liberaliseres. DSB har spillet offensivt ud, senest med den visionære plan ” Gode Tog til Alle” , der skal give de danske togkunder nye tog, større kapacitet, højere frekvens, kortere rejsetider, bedre regularitet, flere direkte forbindelser, bedre korrespondancer og bedre komfort. Desuden er DSB i gang med over en årrække at få leveret 120 nye S-tog, der er et materielprodukt, som skal leve op til skrappe strategiske krav. I dette paper beskrives flg: Udviklingstendenserne i togmaterielbranchen. Rammerne for DSBs materielanskaffelser De nye S-tog og Gode Tog til Alle belyst i deres strategiske sammenhæng..