Incitamentskontrakter - Møller, Michael (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I artiklen argumenteres for, at formaliserede incitamentskontrakter mellem Trafikministeriet og DSB kun har én berettigelse, nemlig at det muliggør udlicitation af en del af DSB´s nuværende kørsel til andre aktører. Forholdet mellem Trafikministeriet og DSB er sådan, at ”uformelle kontrakter” er langt at foretrække. De argumenter for formaliserede incitamentskontrakter, som findes i børsnoterede selskaber, og som i øvrigt ofte overvurderes, kan ikke uden videre overføres på DSB.