Regularitetsmodel for jernbaner - Kaas, Anders Hunæus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Regularitetsproblematikken er generelt et næsten uberørt tema i forbindelse med trafikmodeller, selvom begrebet er meget væsentligt i forbindelse med befolkningens transportmiddelvalg og rejserute. En ikke planlagt rejsetidsforlængelse vil normalt være forbundet med større gene end den planlagte. Det er derfor blevet besluttet at inddrage regularitetsproblematikken i København-Ringsted trafikmodellen. Dette paper beskriver således udviklingen og anvendelse af en regularitetsmodel, som kan benyttes i forbindelse med brugen af en trafikmodel. Den udviklede model er primært orienteret mod togtrafik, men også andre kollektive transportformer er blevet vurderet og indgår således med regularitetsdata til den overordnede trafikmodel.