Grønne regnskaber som strategisk virkemiddel ved udliciteret bustrafik - Larsen, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Grønne regnskaber og miljøredegørelser har vundet indpas som værktøj til dokumentation og styring af virksomheders miljøarbejde. Grønne regnskaber udarbejdes almindeligvis indenfor et enkelt selskab eller en koncern og dets datterselskaber. For udliciteret busdrift er der en økonomisk, juridisk og opgavemæssig opsplitning mellem trafikselskab som udbyder og busselskaberne som operatører. Hermed har et trafikselskab fundamentalt andre vilkår for at gennemføre miljøforbedringer, dokumentation, ledelse og kontrol af miljøforhold en trafikselskaber med egen produktion. Kan grønne regnskaber benyttes som værktøj af trafikselskaber med udliciteret drift? I paperet præsenteres HT’s erfaringer med grønne regnskaber som miljøpolitisk virkemiddel