Kommunal transportplanlægning – status og perspektiver - Helberg, Niels (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I projektet kortlægges og analyseres 6 mellemstore danske kommuners planlægning og projekter på transportområdet. Baggrunden er det stigende transportarbejde i bil, som efterhånden giver problemer i mange danske byer. Spørgsmålet er dels, hvordan trafik- og miljøproblemerne indgår i den sammenfattende kommunale planlægning, og dels hvilke udgangspunkter og metoder trafikplanlægningen tager afsæt i. Projektet er gennemført som en kombination af litteraturstudier, omfattende 91 kommunale planlægnings- og projektdokumenter, og kvalitative interviews med 35 politikere, ledere, transportplanlæggere og borgere i de udvalgte 6 kommuner. Kommunerne er Albertslund, Herning, Hillerød, Svendborg, Sønderborg og Vejle. I paperet præsenteres undersøgelsens baggrund, metode, resultater og anbefalinger.