Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune. - Nyrup, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Aalborg Kommune modtog i 1995 støtte fra Trafikpulje 1995 til et demonstrations-projekt om cykeltrafik - Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet. Projektet blev gennemført i samarbejde med Vejdirektoratet. Målet for projektet var at få flere til at bruge cyklen som det daglige transportmiddel til og fra arbejde. Indsatsen var især koncentreret omkring 9 lokale virksomheder med samlet 12.000 medarbejdere. Projektet var bygget op omkring : • Etablering af cykelstier og en alternativ cykelrute. • Inddragelse af lokale virksomheder i arbejdet med at få medarbejderne til at cykle til og fra arbejde. • Synliggørelse af projektet gennem information og kampagner. I paperet beskrives indeholdet i ABC-projektet nærmere samt resultatet af evaluerin-gen, der blev gennemført i 1998.