Fremkommelighed på motorveje i Københavnsområdet - Lauritzen, Steen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Vejdirektoratet har fået udviklet et statistiksystem baseret på de historiske data fra TRIM-systemet, hvorved der er åbnet op for at analysere kødannelser mht. lokalitet, va-righed, klokkeslæt, ugedag, udstrækning mv. Dette system benævnes ASTRID (Analy-sesystem til beregning af trafikkens fremkommelighed på motorveje i Danmark). Med ASTRID-systemet er det muligt at beregne historiske forsinkelser på de enkelte motorvejsstrækninger, og det er muligt at identificere og rangordne flaskehalsene på de enkelte strækninger. I paperet redegøres for, udtræksmulighederne for en given vej-strækning.