Øresundskonsortiets samlede trafikprognose: – barrierer og følsomheder - Fich, Agnete E. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Øresundsmodellen er en korridormodel, der beskriver trafikken i Sydskandinavien med fokus på trafikken over Øresundsbroen. I artiklen beskrives en prognose for år 2000, og der ses på trafikspringets størrelse og hvor meget trafik, der overføres fra eksisterende færgeruter. Der indgår i Øresundsmodellen to sæt barrierekonstanter, økonomiske og kulturelle, der i priser beskriver afvigelsen mellem det aktuelle trafikniveau i Øresundsregionen og det naturlige trafikniveau. Modellens følsomhed med hensyn til barrierekonstanterne beskrives ved hjælp af en 20 pct.’s reduktion af disse.