Før- og efteranalyser af ombyggede kryds. - Sørensen, Mogens (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Trafikuheld i vejkryds udgør et væsentligt problem i trafiksikkerhedsmæssig henseende. Fyns Amt har gennem mange år arbejdet målrettet på at bekæmpe trafikuheld i kryds, og dette arbejde fortsættes i de kommende år. Fyns Amt evaluerer løbende effekten af den trafiksikker-hedsmæssige indsats. I 1992 udarbejdede amtet i samarbejde med Vejdirektoratet en “Handlingsplan for 4-benede kryds uden signaler på hovedlandeveje og landeveje”. Krydsene blev udpeget i forhold til antallet af personskadeuheld. Handlingsplanen resulterede i ombygning af 28 kryds. I dette paper præsenteres effekten af de gennemførte tiltag, dels for de forskellige valgte tiltag under et, og dels for de enkelte kryds. Ligeledes omtales en opfølgning af handlingsplanen i 1997, der har resulteret i ombygning af 10 kryds.