Sikkerhedseffekter af nye vejudformninger for cyklister - Jensen, Søren Underlien (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Paperet belyser, hvordan en række nye vejudformninger for cyklister ved busstoppesteder og i kryds har påvirket trafiksikkerheden. Den trafiksikkerhedsmæssige virkning er opgjort på grundlag af en før/efter-uheldsundersøgelse. I dette paper præsenteres ligeledes sammenhænge mellem ændringer trafikantadfærd og antal uheld før og efter anlæg af de nye vejudformninger i krydsene.