Øresundsforbindelsens betydning for mobiliteten i Øresundsregionen - Kronbak, Jacob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Større ændringer i infrastrukturen som f.eks. den faste forbindelse over Øresund begrundes ofte med et ønske om at forbedre mobiliteten. Imidlertid er det de færreste der gør sig nogen tanker om hvordan man skal kvantificere og dermed måle mobiliteten i forbindelse med planlægningsprocessen. I denne undersøgelse anvendes et mål (POINTER) til kvantificering af mobiliteten og resultatet af at implementere et sådan mål i det geografiske informationssystem ARC/INFO præsenteres. Analyserne er udført for og i samarbejde med Øresundskonsortiet.