Tidsværdi for gods i Sverige - Fosgerau, Mogens; Birkeland, Mikkel (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Artiklen omhandler et tidsværdistudie for svensk godstransport baseret på stated preference interviews med købere af transporter. Artiklen koncentrerer sig om tre pointer. For det første behandles resultatet af studiet, hvor det nye primært er en forklaring på, hvorfor man i tidligere studier har fundet meget lave tidsværdier for gods i Sverige. Dernæst behandler artiklen en problemstilling, der kan opstå i forbindelse med SP studier, hvor respondenterne har haft svært ved at overskue SP spillene og giver svar der er domineret af én faktor. I artiklen anvises en metode til at teste og i et vist omfang korrigere for effekten. Endelig præsenteres en måde at beregne og illustrere usikkerheden på de beregnede tidsværdier.