Handel og cykler - Krag, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Ofte er der en konflikt imellem handlendes ønsker til trafikarealerne og planer om trafiksanering, herunder bestræbelser på at fremme cykeltrafikken. Mange handlende har desuden den holdning, at cyklister ikke er gode kunder. Der foreligger en del undersøgelser af handels- og trafikadfærd og holdninger hertil, som kan kvalificere diskussionen. Foredraget vil beskæftige sig med - generelle udviklingstendenser for butikker og detailhandel - foreliggende viden om sammenhænge mellem transport og indkøbsadfærd’ - opfattelser og kendsgerninger om kundetyper og adgang til bilparkering - planlægningsmæssige perspektiver. Området har været præget af en voldsom udvikling, som indledningsvis skal skitseres.