Udbud af togtrafik i Danmark - Kien, Ole; Zibrandtsen, Bastian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
I slutningen af december 2001 blev ARRIVA valgt til at drive togtrafikken på de midt- og vestjy- ske banestrækninger i 8 år fra 2003 og frem. Det var den foreløbige kulmination på flere års tilløb og forberedelser til det første udbud af togtrafik i Danmark. Indlægget beskriver de politiske og lovgivningsmæssige forberedelser til dette første udbud, valg af udbudsopgaven, forberedelser af rammebetingelserne, det konkrete udbudsmateriale samt de første erfaringer. Det er derimod ikke sigtet at gå i detaljer med selve valget af operatør eller det meget omtalte fravalg af DSB’s tilbud.