Brikkernes stilling: - erfaringer med konkurrence og selskabsdannelser i den kollektive trafik 1990-2002 - Fuchs, Jacob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
I perioden siden begyndelsen af 1990’erne er der sket en gennemgribende ændring af rollefordelingen i og den institutionelle organisering af den kollektive trafik i Danmark. Udviklingen har været et pro- dukt af en række forhold: Den europæiske politisk-økonomiske bevægelse henimod privatisering og selskabshenlæggelse af offentlige driftsaktiviteter igangsat ikke mindst fra Storbritannien, de stigende konkrete problemer med at drive en række kollektive transportaktiviteter i Danmark inden for de hid- tidige rammer, behovet for at skaffe midler fra privatiseringsprovenuerne til finansering af offentlige udgifter, mv. I dette oplæg drøftes en række af de problemstillinger, som de institutionelle ændringer har givet anledning til.