Behovs-och miljöanpassad kollektivtrafik i områden med litet trafikunderlag - Bjerkemo, Sven-Allan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Behovet att kunna förflytta sig i glesbygd och mindre tätorter är minst lika stort som i större orter. Bilen blir ett måste, inte bara i extrem glesbygd. För de som inte kan nyttja bil ökar risken för social isolering. Nedan redovisas möjligheter att väsentligt att skapa ett väsentligt större utbud av kollektiva resmöjligheter i glesbygd genom att anpassa och merutnyttja redan befintliga transportresurser med utgångspunkt från Olofströms kommun i Blekinge.