Bussen holder: Resume til AUC - Knudsen, Torben A. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
HUR udgav i september 2000 et vejledende hæfte om bussernes krav til vejanlæg, stoppesteder og terminaler med titlen "Bussen kommer". Hæftet blev præsenteret på et kommuneseminar afholdt på Axelborg i maj 2001, og her blev det meddelt at HUR ville følge op på succesen med endnu et hæfte, denne gang med titlen "Bussen holder" og med fokus på selve stoppestedet, herunder bl.a. placering og indretning af stoppestedet, ind- og udstigningsforhold for passagerer, information ved stoppestedet og meget mere. Kommunerne blev inviteret til at deltage i dette arbejde. Medio august 2001 blev følgende 5 kommuner, som et repræsentativt udsnit, inviteret til at deltage i et samarbejde om udarbejdelsen af hæftet: - Københavns Kommune (Hovedstadsområdets største kommune) - Hvidovre Kommune (en forstadskommune fra Københavns Amt) - Skovbo Kommune (en sydligt beliggende landkommune uden reklamefinansierede læskærme) - Hillerød Kommune (en nordligt beliggende kommune med erfaringer fra forsøg med standerlø-se stoppesteder) - Køge Kommune (en sydligt beliggende kommune, som selv har fravalgt reklamefinansierede læskærme, men til gengæld har erfaringer med drift og vedligeholdelse af kommunale læskær- me) Alle kommunerne indvilligede i at deltage, og efterfølgende blev "Bussen holder" udarbejdet med det formål fremover at medvirke til at forbedre busstoppestederne i Hovedstadsregionen.