Passagerforsinkelser på jernbaner i Roskilde Amt - Hansen, Sten; Djupdræt, Ulrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Køproblemer på vejnettet i Hovedstadsområdet er belyst gennem Vejdirektoratets undersøgelser af trafikken i myldretiderne på det storkøbenhavnske motorvejsnet. Køernes størrelse udtrykkes i et antal timer forsinkelse for trafikanterne og anvendes bl.a. som værktøj i trafikplanlægningen. For jernbanetrafik er tilsvarende danske undersøgelser derimod sjældne. Med to jernbanestrækninger i Roskilde Amt som case præsenterer dette paper den daglige forsinkelse i myldretiden for togrejsende. Dette benævnes passagerforsinkelse. Desuden diskuteres de metodiske problemstillinger.