Banestyrelsens implementering af Europæiske radio- og togkontrolsystemer (STRATO-projektet) - Buch, Niels Brejnbjerg (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
I løbet af 2001 og 2002 har Banestyrelsen arbejdet med udarbejdelsen af en strategi for indførelse af ny radio- og togkontrol, kaldet STRATO. Formålet med STRATO har været at opstille en strategi for opfyldelse af kravene for radio og togkontrolanlæg jvf. de udarbejdede tekniske specifikationer for interoperabilitet (TSI), der er udmøntet af EU’s interoperabilitetsdirektiver. Dette indlæg vil gennemgå rammerne for den europæiske interoperabilitet. Herefter beskrives grundlaget for Banestyrelsens strategi for indførelse af fælleseuropæiske radio- og togkontrol- systemer. Selve strategien gennemgåes og de forskellige muligheder for overgangsløsninger fra de eksisterende systemer til de nye fælleseuropæiske beskrives.